Meeste mensen luisteren radio via FM

Ondanks de ontwikkeling van online radioluisteren, is FM nog steeds de belangrijkste distributeur van live radioluisteren. Het luisteraandeel van FM bedraagt 52 procent en houdt daarmee de digitale bronnen op afstand.

Geschreven door
Head to head
nieuws

Ondanks de ontwikkeling van online radioluisteren, is FM nog steeds de belangrijkste distributeur van live radioluisteren. Het luisteraandeel van FM bedraagt 52 procent en houdt daarmee de digitale bronnen op afstand. Wel is het gebruik van DAB+ is sinds 2015 verdrievoudigd naar inmiddels 13 procent. Dit betekent dat er nu ruim 2 miljoen mensen weleens radioluisteren via DAB+. Dat blijkt uit de meest recente versie van het Audio Distributie Onderzoek (ADO) van de Stichting NLO (Nationaal Luister Onderzoek).

Het merendeel van het radioluisteren gebeurt via FM. Op afstand volgen internet met een aandeel van 19 procent en de kabel met 11 procent. De digitale televisie blijkt verantwoordelijk te zijn voor 9 procent van het luistervolume. Als er via internet wordt geluisterd, dan zijn de apps en websites van de afzonderlijke radiostations het populairst, gevolgd door verzamelsites en -apps.

Bron: www.nationaalluisteronderzoek.nl
Terug naar boven